Това състояние ви поглъща напълно. Като тъмнина,  изпълваща всичко наоколо,

...
Това състояние ви поглъща напълно. Като тъмнина,  изпълваща всичко наоколо,
Коментари Харесай

Нещастна сте? Тогава прочетете този текст!

 i

Това положение ви гълтам изцяло. Като мрачевина,  изпълваща всичко в близост, а на вас ви наподобява, че изгревът в никакъв случай няма да пристигна.

Понякога по този начин минава цялостен един ден. Понякога два. Понякога месец или неприятна година. Понякога това е тъй като някой е разрушил сърцето ви. Понякога – просто тъй като е зима и е студено и мрачно.

Понякога – поради мълниеносното нанагорнище в кариерата на приятелката ви, а вие към момента сте  тук, както и преди, и желаете да сте  щастливи дружно с нея, само че вместо това изпадате в суматоха, чувствате се още по-зле и това е повода да се чувствате  извънредно, тъй като не се радвате на триумфа на приятелката си.

Но без значение дали става въпрос за триумфа на другарка, или за разрушено сърце, или за копнежа по топлите летни дни, или изобщо без причина, било то един ден или два, или 365 дни, не сте първият човек, който се усеща по този начин, и не сте  последният.

Бих желала да ви напиша лист. Стъпка по стъпка какво да извършите, с цел да спрете да се чувствате нещастна. Но аз не мога, тъй като по този начин няма да се отървете от нещастието. Разбира се, има неща, които несъмнено могат да ви развеселят малко. Но не може просто с едно махване на магическа пръчка да се отървете от чувството за злощастие.

Но ето какво можете да извършите –  да бъдете добра към себе си. А това значи доста неща. Това значи да вършиме всичко за вашето здраве и благоденствие: задоволително сън и отмора, когато това е  нужно за вашия организъм,  разходки на чист въздух, добра храна,  да се обадите на ваши близки,  когато ви е доста тежко.

Да бъдете добра със себе си – това значи да бъдете строга. Да не си позволявате да безделничите. Да ставате от леглото и да се заставяте да отидете на работа, колкото и мрачно и студено да е на открито, или колкото и да ви е притиснала скръбта.

Да се заставите да спортувате, даже в случай че това е последното нещо, което бихте желали да извършите. Да отидете на среща с другари, даже в случай че просто желаете да се скриете под завивките и да останете сама. Защото в действителност, надълбоко в себе си, вие знаете, че повече от всичко друго сега ви би трябвало да сте с хората, които ви обичат.

Трябва да вършиме това, когато сте нещастни. Трябва да бъдете мощна, би трябвало да се грижите за себе си. Трябва да си казвате, че сте – мощна, даже в случай че все още  не вярвате в това. Трябва да продължите напред.

Хората, които преди вас са изпитвали същото,  не са били нито по-добри, нито по-силни от вас. Те също по този начин са се чувствали слаби, тъжни, равнодушни – тъкмо като вас. НО, те са траяли да живеят.

Да се чувствате нещастна – е обикновено. Вие не сте неудачница, не сте скучна и не сте лакомец. Вие сте човек. И като всеки един от нас, от време на време изпитвате тъжни и смесени усеща. Понякога има причина, от време на време – не.

Но би трябвало да  помните, че това е обикновено. И да бъдете по-добра към себе си,  задоволително добра, с цел да бъдете строга. И не забравяйте, че вие ​​не сте сама, и именно  това ви сплотява с всички останали хора на Земята.
 Soulpost

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР